mobiel menu openen

Radiodocumentaire na boek Felix Bakker uit Zwiggelte

Meer dan vijftig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog vond Felix Bakker dat het tijd was om het zwijgen te verbreken en zijn levensverhaal met anderen te delen. Dat deed hij gedurende de laatste twintig jaar in zelfgeschreven artikelen, in interviews, lezingen en mediaoptredens. Ook gaf hij gastlessen op scholen voor het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden.

                          

‘Het is niet alleen mijn verhaal, maar ook het verhaal van alle maten en kameraden die ik daar in Indië en langs de Birma-Siam Spoorweg heb moeten achterlaten. En ook het verhaal van alle andere overlevenden die het niet kunnen of willen vertellen.’ – Felix C. Bakker      

          

Geboren als zoon van een Nederlandse vader en een Indo-Chinese moeder brengt Felix Constantijn Bakker (1925) zijn jeugd door in een kindertehuis in Soekaboemi. De strenge Hollandse opvoeding die hij daar krijgt, staat in schril contrast met het vrije leventje bij zijn moeder in Batavia.

Nauwelijks zestien jaar is hij, wanneer hij als marinier in opleiding zijn vuurdoop beleeft bij de invasie van het Japanse leger in Oost-Java. Hij wordt krijgsgevangen gemaakt en naar Thailand gedeporteerd, waar hij dwangarbeid verricht aan de beruchte Birma-Siam Spoorweg.                    

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven