mobiel menu openen

Wat een Melkbus!

Een historische sensatie’, zo noemde archivaris Egbert Brink van het Drents Archief de melkbus uit 1942 die vorig jaar werd opgegraven. In de zwaar verroeste bus zat een deel van het bevolkingsregister van Diever. Deze bijzondere vondst is na een grondige restauratie vanaf 2 januari tijdens openingstijden te zien in het Drents Archief. Het exposeren van de bus met inhoud markeert daarmee de start van het programma 75 jaar vrijheid.
Op 13 september wordt speciale aandacht besteed aan het bijzondere plafond in de Laarwoudzaal.
75 jaar vrijheid
In 2020 is het 75 jaar geleden dat het grootste deel van Nederland werd bevrijd. Hier wordt ook in het Drents Archief uitgebreid bij stilgestaan. Dit doen we in de aanloop naar 5 mei, maar ook in de maanden daarna besteden we met verschillende projecten, voor uiteenlopende doelgroepen aandacht aan deze belangrijke gebeurtenissen. Houd onze website en social media in de gaten voor het actuele programma.

http://www.drentsarchief.nl/nieuws/1060-bijzondere-melkbus-te-zien-in-drents-archief

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven