mobiel menu openen

Proefschrift Kamp Westerbork prima

Ad van Liempt is integer te werk gegaan bij het schrijven van zijn proefschrift over Kamp Westerbork, oordeelt een commissie van de Rijksuniversiteit Groningen. De klacht over zijn promotie bij de RUG is ongegrond verklaard. Wel is Van Liempt ‘onzorgvuldig’ geweest.

Ad van Liempt.

Journalist Ad van Liempt schreef de afgelopen jaren een biografie van Albert Konrad Gemmeker, commandant van het doorgangskamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mei promoveerde hij bij de RUG op die biografie, die in de media lovend werd besproken. 

Wel is Van Liempt op een aantal punten ‘onzorgvuldig’ geweest, vindt de commissie. De bronvermelding bij zijn boek had beter gemoeten. Ook was het niet correct dat het boek al vóór de promotiedatum in de boekhandel verkrijgbaar was. „Het CWI geeft daarbij aan dat niet elke onzorgvuldigheid een inbreuk op de wetenschappelijke integriteit betekent.”

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven