mobiel menu openen

Proefschrift Kamp Westerbork prima

Ad van Liempt is integer te werk gegaan bij het schrijven van zijn proefschrift over Kamp Westerbork, oordeelt een commissie van de Rijksuniversiteit Groningen. De klacht over zijn promotie bij de RUG is ongegrond verklaard. Wel is Van Liempt ‘onzorgvuldig’ geweest.

Ad van Liempt.

Journalist Ad van Liempt schreef de afgelopen jaren een biografie van Albert Konrad Gemmeker, commandant van het doorgangskamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mei promoveerde hij bij de RUG op die biografie, die in de media lovend werd besproken. 

Wel is Van Liempt op een aantal punten ‘onzorgvuldig’ geweest, vindt de commissie. De bronvermelding bij zijn boek had beter gemoeten. Ook was het niet correct dat het boek al vóór de promotiedatum in de boekhandel verkrijgbaar was. „Het CWI geeft daarbij aan dat niet elke onzorgvuldigheid een inbreuk op de wetenschappelijke integriteit betekent.”

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven