mobiel menu openen

Bekende Elper overleden

Jantje Weurding-Spijkman, die in de beroemde NCRV-televisieserie ‘Bartje’ de moeder van het jongetje speelde, is vrijdag 15 november op 89-jarige leeftijd overleden.                    

De serie werd in de zomer van 1972 opgenomen en in december van dat jaar op televisie uitgezonden. Jantje Weurding was geen professionele actrice, ze had alleen acteerervaring als lid van de toneelvereniging in haar woonplaats Elp.

Ook toneelspelen bij de lokale vereniging deed ze tien jaar geleden niet meer. ,,Dat heb ik 25 jaar gedaan, tot mijn 52ste. Het mooiste vond ik om drama’s te spelen. Hoe harder de mensen snotterden, hoe beter.”

Jantje Weurding- Spijkman werd in 1998 weduwe. Ze had drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De laatste jaren van haar leven woonde ze in het Altingerhoes in Westerbork.

Lees meer op:   RTV Drenthe

Bronnen:https://www.dvhn.nl/drenthe/Moeder-van-Bartje-Jantje-Weurding-Spijkman-overleden-25041902.html

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/154335/Bartjes-tv-moeder-Jantje-Weurding-overleden-Ze-bleef-ons-moe

Fragment uit Bartje. De moeder van Bartje heeft weer een baby:

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven