mobiel menu openen

Stefanuskerk Westerbork weekend vol muziek op Open Monumentendag

Levend Erfgoed

Stap binnen in een wereld van tijdloze klanken en emotionele verbondenheid, waar muziek de brug slaat tussen harten en eeuwenoude tradities. Laat je meeslepen door de melodieën van Ede Staal, vertolkt door Klaas Knevelbaard en Gertjan Huisman op zaterdagochtend 9 september tussen 10:00 en 12:00 uur. En dat is nog niet alles! Op zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 brengt Arian van der Mark, vergezeld door twee getalenteerde jonge vocalisten, de oude orgel- en pianoklanken weer tot leven, verweven met schitterende zang. Aarzel niet langer en dompel uzelf onder in de prachtige wereld van muzikaal erfgoed, die te beleven valt in de historische Stefanuskerk.

De Stefanuskerk in Westerbork is een gebouw met historie. De kerk werd gebouwd als katholieke kerk. Tijdens de reformatie in de 16e eeuw is het een protestantse kerk geworden. Het is dus al eeuwen een ontmoetingsplaats.

Het gebouw
Het fundament van de toren stamt uit 1200. De kerk zelf is begin 15e eeuw gebouwd. Ook van binnen is het een gebouw met veel historie. Zoals de kroonluchter uit begin 1700 of het orgel, dat in 1720 werd gebouwd voor een kerk in het Friese Beetgum, maar 100 jaar later naar Westerbork verhuisde. Daarnaast mag u ook de preekstoel en de avondmaalstafel niet missen.

Lees meer: PreviousNext

 

Logo Open Monumentendag

Fragmenten juni 2023

Fragmenten juni 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten omslag dec. 2022

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Wie verdient de prijs voor de Drentse geschiedenis (DHV) 2023?

  De Drentse Historische Vereniging zoekt kandidaten voor de DHV-prijs voor de Drentse geschiedenis 2023. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 januari 2024. Wij zoeken weer kandidaten voor de DHV-prijs 2023. Bent u of kent u iemand, een groep of instelling....

> lees verder
Drie filmpjes van plaatsing historische markesteen

De Boermarken van Hooghalen en Zwiggelte hebben het initiatief genomen om op de oorspronkelijke markegrens een grote zwerfkei te plaatsen.  De wethouders van gemeente Midden-Drenthe, Rico Schans en Jan Schipper, hebben op 22 november de steen en....

> lees verder
naar boven