mobiel menu openen

Onze Fragmenten in De Krant van Midden-Drenthe

 DJ Jee Wee vermaakt jeugd in de Bobobar in Westerbork. Oude tijden herleven in Fragmenten

Foto uit de oude doos: DJ JeeWee vermaakt de jeugd in de Bobobar. Aangeleverde foto

Op de plek van de verbouwde Jumbo in Westerbork was ooit de Bobobar gevestigd, van 1978 tot de sluiting in het coronajaar 2020. Voorheen zat op die plek een groentezaak. Schrijfster Annelies Kok schetst treffend de historie van het pand en haar bewoners in het tijdschrift Fragmenten van de Historische Vereniging Westerbork (HVW).
 
Veel inwoners hebben voetstappen liggen in de Bobobar, terwijl het voor het winkelende publiek wellicht moeilijk voor te stellen is dat op deze plek de jeugd feestvierde met dans en drank.

Belevenissen

In Fragmenten ook een groot verhaal met prachtige oude foto’s over de oorlogsbelevenissen van Luc Dolfing uit Elp. De rubriek ‘75 jaar geleden’ beschrijft een geestig vakantiebaantje: ‘konijnen opruimen’. In ‘Op de foto’ staan 76(!) leden van gymnastiekvereniging VIOS in Westerbork rond 1951.

 
Lees meer bij de bron:   
 
https://dvhn.nl/weekbladendrenthe/dekrantvanmiddendrenthe/DJ-Jee-Wee-vermaakt-jeugd-in-de-Bobobar-in-Westerbork.-Oude-tijden-herleven-in-Fragmenten-28541392.html
 
De Krant van Midden-Drenthe
 
Hieronder ons originele persbericht:
Van groentezaak naar Bobobar; spraakmakende geschiedenis in Westerbork

Kortgeleden is de verbouwde Jumbo aan het Van Weezelplein in Westerbork feestelijk uitgebreid en heropend. Voor wie daar nu winkelt is het moeilijk voor te stellen dat op deze plek de jeugd uit Westerbork en verre omstreken feestvierde met dans en drank. Hier was ooit de vermaarde Bobobar. Deze heeft bestaan van 1978 tot de sluiting in het coronajaar 2020. Het begon daar vroeger als groentezaak. Schrijfster Annelies Kok schetst treffend de historie van het pand en haar bewoners in het tijdschrift Fragmenten van de Historische Vereniging Westerbork (HVW).

In Fragmenten ook een groot verhaal met prachtige oude foto’s over de belevenissen van Luc Dolfing uit Elp. Met name de oorlogsherinneringen heeft hij zijn hele leven bij zich gedragen. De angst en spanning, het schieten en een grote brand zijn onvergetelijk.

De rubriek ’75 jaar geleden’ beschrijft een geestig vakantiebaantje: ’konijnen opruimen’. In ’Op de foto’ staan 76(!) leden van gymnastiekvereniging VIOS in Westerbork rond 1951. Staat u erbij?

Tijdschrift Fragmenten verschijnt 4 keer per jaar en is voor leden gratis. Losse verkoop bij Borker Boekwinkel (voorheen BRUNA Westerbork) 6 euro per nummer. Lidmaatschap kost 21 euro per jaar.
Fragmenten juni 2023

Fragmenten juni 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Onze vereniging bij de Brandweerdag Westerbork op 9 september 2023.

De bestuursleden Peter Kort en Anthon van der Neut bevolkten onze stand bij de viering van 200 jaar brandveiligheid in en rondom Westerbork. Behalve plezierige gesprekken met leden en belangstellenden zijn er ook nieuwe leden geworven, onder wie de nieuwe....

> lees verder
Nieuwsbrief Drents Archief, 1 september 2023

       Programma Festival van de Drentse Geschiedenis bekend! Het programma van het Festival van de Drentse Geschiedenis....

> lees verder
naar boven