mobiel menu openen

Onze vereniging in het nieuws!

 

Deelnemers aan de ’Kerstwandeling met Wielen’ door de straten van Westerbork.

Deelnemers aan de ’Kerstwandeling met Wielen’ door de straten van Westerbork.

Wandelen met Wielen in Westerbork krijgt in 2023 een vervolg

                

WESTERBORK - De organisatie van Wandelen met Wielen in Westerbork heeft besloten om het komende jaar door te gaan met deze activiteit. Hierbij is een zevental instellingen en verenigingen in Westerbork betrokken, samen met Welzijnswerk Midden-Drenthe. 

In het eerste jaar van Wandelen met Wielen hebben telkens zeker twintig ouderen en een tiental begeleiders deelgenomen aan een rondje door het dorp. Het doel is om ouderen die slecht ter been zijn zoveel mogelijk te blijven betrekken bij de ontwikkelingen in Westerbork.

Toen het initiatief een jaar geleden werd gestart, was niet te voorzien dat het zo’n succes zou worden. Inmiddels is Wandelen met Wielen niet meer weg te denken. ,,Het is een vaste waarde geworden in Westerbork”, zegt Albert Kuper, een van de initiatiefnemers. ,,Tijdens de laatste wandeling van dit jaar was het behoorlijk koud. De deelnemers waren dik ingepakt, maar daar was de stemming niet minder om.” Diverse deelnemers zijn het met elkaar eens: ,,Lekker fris hoor. We hebben in onze jaren heel wat strenge winters meegemaakt. Daar is dit niks bij”, zeggen ze al rollend.

Het belangrijkste van deze activiteit is de verbinding in het dorp. Daarom doen er zoveel organisaties mee: van belangenverenigingen tot middenstand. ,,Dat is het mooie in zo’n dorp als Westerbork”, zegt Kuper. ,,We doen het allemaal samen. Iedereen kent wel familie of bekenden in een zorginstelling, zoals bijvoorbeeld het Derkshoes. Wij voorkomen eenzaamheid onder onze ouderen, samen met mantelzorgers, vrijwilligers en instellingen.”

Bij de ‘Kerstwandeling met Wielen’ zijn er oliebollen gegeten in de bibliotheek. Bovendien was daar een optreden van De Rijdende Popschool.

Wandelen met Wielen vindt eens in de twee weken plaats op dinsdag en begint om 14.00 uur op het Burgemeester Gualthérie van Weezelplein. De eerste wandeling in 2023 is op dinsdag 10 januari. Bij elke wandeling wordt een kleine financiële vergoeding gevraagd als bijdrage in de kosten van de koffie, thee en andere versnaperingen.

Wandelen met Wielen gaat volgend jaar door

   Het was een heerlijke wandeling in de vrieskou. Foto: Albert Kuper

De organisatie van Wandelen met Wielen heeft besloten het komende jaar door te gaan met de activiteit. Hierbij zijn zeven instellingen en verenigingen in Westerbork betrokken, die samenwerken met Welzijnswerk Midden-Drenthe.
Lees meer over
De Krant van Midden-Drenthe

Het eerste jaar hebben telkens zeker twintig ouderen en zo’n tien begeleiders deelgenomen aan een rondje door het dorp. Het is de bedoeling om ouderen die slecht ter been zijn zoveel mogelijk te betrekken bij de ontwikkelingen in Westerbork.

Niet te voorzien

Verbinding

Het belangrijkste van deze activiteit is de verbinding in het dorp. Daarom doen er zoveel organisaties mee. Van belangenverenigingen tot middenstand. „Dat is het mooie in zo’n klein dorp”, zegt Kuper. „We doen het allemaal samen. Iedereen kent wel familieleden of bekenden in een zorginstelling, zoals het Derkshoes bijvoorbeeld. Wij voorkomen eenzaamheid onder onze ouderen, samen met mantelzorgers, vrijwilligers en instellingen.”

Kerstwandeling

Bij de ‘Kerstwandeling met Wielen’ zijn er oliebollen gegeten in de bibliotheek en werd genoten van een optreden van De Rijdende Popschool. Een mooie verbinding van jong en oud, Wandelen met Wielen is elke twee weken en begint om 14.00 uur op het Van Weezelplein. De eerste wandeling in 2023 is dinsdag 10 januari. Bij elke wandeling wordt een eigen bijdrage van 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten van de koffie, thee en andere versnaperingen.

In de bibliotheek opwarmen met oliebollen.

Hieronder ons originele persbericht:

 

    wandelen-met-wielen-13-12-2022_11

Geachte redactie,

Hierbij een persbericht van een zevental organisaties in Westerbork en Midden-Drenthe.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Albert Kuper via: akuper@kpnmail.nl of 0593-370 583.
Hierbij treft u als bijlage twee eigen foto’s aan die u mag gebruiken.
Wij hopen dat u een en ander in uw publicaties opneemt. Mooie feestdagen gewenst.


PERSBERICHT

De organisatie van ’Wandelen met Wielen’ heeft besloten het komende jaar door te gaan met de activiteit. Hierbij is een zevental instellingen en verenigingen in Westerbork betrokken, samen met Welzijnswerk Midden-Drenthe. Het eerste jaar hebben telkens zeker twintig ouderen en een tiental begeleiders deelgenomen aan een rondje door het dorp. Het doel is ouderen die slecht ter been zijn zoveel mogelijk te blijven betrekken bij de ontwikkelingen in Westerbork.

Toen het initiatief een jaar geleden werd gestart was niet te voorzien dat het zo’n succes zou worden. Inmiddels is het niet meer weg te denken. "Het is een vaste waarde geworden in Westerbork", zegt Albert Kuper, een van de initiatiefnemers. "Tijdens de laatste wandeling van dit jaar was het behoorlijk koud. Deelnemers waren dik ingepakt, maar daar was de stemming niet minder om." Diverse deelnemers zijn het met elkaar eens: "Lekker fris hoor. We hebben in onze jaren heel wat strenge winters meegemaakt. Daar is dit niks bij", zeggen ze al rollend.

Het belangrijkste van deze activiteit is de verbinding in het dorp. Daarom doen er zoveel organisaties mee. Van belangenverenigingen tot middenstand. "Dat is het mooie in zo’n klein dorp," zegt Kuper. "We doen het allemaal samen. Iedereen kent wel familie of bekende in een zorginstelling, zoals het Derkshoes bijvoorbeeld. Wij voorkomen eenzaamheid onder onze ouderen, samen met mantelzorgers, vrijwilligers en instellingen."

Bij de ’Kerstwandeling met Wielen’ zijn er oliebollen gegeten in de bibliotheek en was daar een optreden van De Rijdende Popschool. Jong en oud samen inderdaad. ’Wandelen met Wielen’ is elke twee weken en begint om 14.00 uur op het Van Weezelplein. De eerste wandeling in 2023 is dinsdag 10 januari. Bij elke wandeling wordt een eigen bijdrage van 1,50 euro gevraagd als bijdrage in de kosten van de koffie, thee en andere versnaperingen.

Bijlagen:
Winterse ’Wandeling met Wielen’ door Westerbork.
Oliebollen eten tijdens de laatste ’Wandeling met Wielen’ va

 

    wandelen-met-wielen-13-12-2022_30 oliebol

                                           

Lees meer bij de bronnen:

https://dvhn.nl/weekbladendrenthe/dekrantvanmiddendrenthe/Wandelen-met-Wielen-gaat-volgend-jaar-door-28120948.html

https://www.veldenkrant.info/nieuws/algemeen/56109/wandelen-met-wielen-in-westerbork-krijgt-in-2023-een-vervolg

Bekijk meer foto’s in ons fotoalbum:

https://www.historischeverenigingwesterbork.nl/fotoalbum/24/wandelen-met-wielen-13-12-2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Fragmenten juni 2022

Fragmenten juni 2022

Fragmenten 2022 maart

Fragmenten 2022 maart

Fragmenten dec 2021

Fragmenten dec 2021

Fragmenten oktober 2021

Fragmenten oktober 2021

Fragmenten voorplaat juni 2021

Fragmenten voorplaat juni 2021

Fragmenten 2021-1

Fragmenten 2021-1

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven