mobiel menu openen

’Lied van de vrijheid’ in De Voorhof Westerbork 29 oktober.

Op zaterdag 29 oktober presenteert het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM het ’Lied van de vrijheid’ in De Voorhof in Westerbork. Het verhaal is geschreven door schrijfster, dichteres en politica Marga Kool en wordt ook door haar verteld. Het beeld- en filmmateriaal uit de tijd waarin het verhaal speelt, geeft het geheel een extra dimensie.

Hoogeveens Christelijk Mannenkoor

Het ’Lied van de vrijheid’ gaat over oorlog en bevrijding maar ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Het omvat een periode van een kleine 175 jaar en gaat over alles wat met vrijheid en onvrijheid te maken heeft. In het muziekverhaal is Drenthe het decor. Een actueel verhaal juist ook in deze tijd van spanningen wereldwijd.

De muziek van het ’Lied van de vrijheid’ is geschreven door de dirigent van HCM, Gezinus M. Veldman. Naast het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor wordt medewerking verleend door sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek. Instrumentale medewerking door trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens. Het geheel staat onder leiding van Gezinus Veldman.

Uitvoering: zaterdag 29 oktober 2022, De Voorhof in Westerbork. Entreeprijs 12,50. 

Meer info en bron foto’s: https://www.mannenkoorhoogeveen.nl/

Marga Kool Marga Kool   Dirigent Gezinus Veldman Gezinus Veldman                                                                                                                  

                                    Logo Hoogeveens Christelijk Mannenkoor

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven