mobiel menu openen

Nieuwe Fragmenten in de maak.

De redactie van ons tijdschrift Fragmenten is durk bezig met een nieuwe editie. Hierbij veel aandacht voor Orvelte, de populaire rubrieken ‘Vroeger en Nu’, ‘Allemaal op de foto’, en ‘Brokstuk’. Daarbij interessante informatie over bijzondere stakingen op het Mantinger- en Orvelterveld in het midden van de vorige eeuw.
Dit keer ook een fraai gedicht van Gertrüd Reinink.

                    Gertrüd Reinink. Foto van haar Facebookpagina. Gertrüd Reinink. Foto van haar Facebookpagina.

Onder de titel ‘De school aan het Oranjekanaal van Orvelte’ gaat Annelies Kok op zoek naar het nog steeds bestaande oude gebouwtje aan het Oranjekanaal, dat ooit de school van Orvelte was.

          De oude school van Orvelte De oude school van Orvelte.

In het verhaal over het barakkenkamp van Orvelte behandelt Annelies Kok de verschillende doeleinden waarvoor dit kamp in de loop der geschiedenis werd gebruikt.

          Ansichtkaart Kamp Orvelte Ansichtkaart

Nog even geduld. Het blad verschijnt de tweede helft van juni. Lees meer op deze website onder het kopje Fragmenten:
https://www.historischeverenigingwesterbork.nl/fragmenten

Het hele verhaal lezen? Word lid. Voor maar 21,00 euro per jaar. Leden krijgen vier keer per jaar het tijdschrift Fragmenten en bijzondere bijeenkomsten. Hieronder ons aanmeldformulier:
Online aanmeldformulier

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwe Fragmenten is uit!

De redactie van ons tijdschrift Fragmenten heeft weer een prachtig nieuw nummer samengesteld, boordevol boeiende verhalen. Bijvoorbeeld over ‘De school aan het Oranjekanaal van Orvelte’ en de ’nieuwe’ Mariekeschool die inmiddels....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten in de maak.

De redactie van ons tijdschrift Fragmenten is durk bezig met een nieuwe editie. Hierbij veel aandacht voor Orvelte, de populaire rubrieken ‘Vroeger en Nu’, ‘Allemaal op de foto’, en ‘Brokstuk’. Daarbij interessante....

> lees verder
naar boven