mobiel menu openen

Dinsdag 28 juni bijzonder kunstwerk bekijken

De stichting ’Westerbork: Dorp van de Vrijheid’ heeft in het kader van ’75 jaar Vrijheid’ de maquette/kunstwerk ’Garder en Vie’ laten maken door kunstenaar Rudy Simon. Het is een maquette in drieën geworden: het centrum rond de kerk van Westerbork op 9 april 1945, een verwijzing naar Kamp Westerbork en een verbeelding van vrijheid.

In de maquette zijn 2 filmpjes opgenomen: het animatiefilmpje ’Westerbork: Dorp van de Vrijheid’ en de film ’Vrijheid’, waarin 17 Westerborkers vertellen wat voor hen vrijheid betekent. Van het animatiefilmpje zijn de tekeningen ingekleurd door de leerlingen van De Wegwijzer en De Lindelaar.             

De maquette staat in de bibliotheek van Westerbork, waar ook de filmpjes kunnen worden bekeken.

Wij nodigen u als lid van de Historische Vereniging Westerbork e.o. uit om het geheel te bekijken op de volgende speciaal gereserveerde momenten: dinsdag 14 juni of dinsdag 28 juni. Beide keren van 19.00 uur tot 20.00 uur. U bent daar van harte welkom en u krijgt dan uitleg van de heren Albert Kuper en/of Geert Woldman. Neemt u gerust uw partner of andere gezinsleden mee. De toegang is gratis.                                                

Wij hopen dat u van deze unieke gelegenheid gebruik maakt.

Met een vriendelijke groet,

Bestuur Stichting ’Westerbork: Dorp van de Vrijheid’

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven