mobiel menu openen

Historische Vereniging Westerbork krijgt vier schilderijen in bruikleen van Midden-Drenthe. 

De Historische Vereniging Westerbork heeft vier schilderijen van de gemeente Midden-Drenthe in  bruikleen gekregen. Het gaat om schilderijen van Jan van Ravenswaaij en Reinhart Dozy waarop  locaties in Westerbork en omgeving staan afgebeeld. Om de bruikleen te bekrachtigen werd op 15 maart 2022 een bruikleenovereenkomst ondertekend door wethouder Dennis Bouwman en Albert Kuper, voorzitter van de Historische Vereniging Westerbork. 

Bruikleen schilderijenFoto v.l.n.r: wethouder Dennis Bouwman, Henk Schokker De Ar, Albert Kuper voorzitter Historische Vereniging Westerbork.

De schilderijen hebben lange tijd in de trouwzaal van ’t Aole Gemientehoes gehangen, maar konden  daar vanwege de verkoop niet langer blijven. Om ze voor Westerbork te behouden vroeg de  Historische Vereniging Westerbork vervolgens of zij de schilderijen in bruikleen konden krijgen. Sindsdien zijn de schilderijen in museumrestaurant De Ar te bewonderen, tevens de vergaderlocatie  van de Historische Vereniging Westerbork.  

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat deze historische kunstwerken voor de gemeente  behouden blijven”, aldus wethouder Dennis Bouwman. “Wij vinden het dan ook fijn dat de  Historische Vereniging Westerbork er een mooie plek voor heefsterbork.t, die voor iedereen toegankelijk is”.  Albert Kuper is zeer blij met de schilderijen: “Wij geven in museumrestaurant De Ar iedereen de  gelegenheid de geweldige schilderijen, tijdens de openingstijden, te bewonderen. Het bekijken is  zeker de moeite waard”.  

Bruikleenovereenkomst 

Het college van B&W heeft in september 2020 besloten de schilderijen in bruikleen te geven aan de  Historische Vereniging Westerbork. Door corona is de ondertekening uitgesteld.

Download hier de vier schilderijen en de volledige overeenkomst:

Download hier Bruiklaanovereenkomst schilderijen.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven