mobiel menu openen

Nieuwe Fragmenten in de maak!

De kernredactie heeft gelukkig weer op de gebruikelijke wijze kunnen vergaderen en er komt een extra dikke ‘Fragmenten’ aan.

Annelies Kok had op 16 juli 2021 een zeer bijzondere ontmoeting met mevrouw Gorter-Lekatompessy bij het Verzetsmonument van het voormalig Kamp Westerbork. In ons blad haar verslag.
                         Verzetsmonument Kamp Westerbork
Het tweede artikel in dit nummer getiteld ‘Het Verzetsmonument van Kamp Westerbork’, is eveneens van de hand van Annelies Kok: ‘een prachtige herdenkingsplek, maar door de afgelegen ligging in het bos ietwat vergeten.’

Ook boeiende informatie over het overlijden van de bekende Elper kunstschilder Reinhart Dozy. Daarbij een oud persbericht over zijn leven, zijn werk en zijn activiteiten als verzetsstrijder.

         Het Heidehuis te Elp rond 1920. Links Reinhart Dozy

Dit maartnummer wordt besloten met een artikel van Ben Boers over het bekende Westerborker hotel Meursinge. Onder de titel ‘Hotel Meursinge, een begrip in Drenthe’, laat de auteur de periode ‘Meursinge’ de revue passeren.

         

Nog even geduld. Het blad verschijnt de tweede helft van maart. Lees meer op deze website onder het kopje Fragmenten:
https://www.historischeverenigingwesterbork.nl/fragmenten

Het hele verhaal lezen? Word lid. Voor maar 21,00 euro per jaar. Leden krijgen vier keer per jaar het tijdschrift Fragmenten en bijzondere bijeenkomsten. Hieronder ons aanmeldformulier: 
Online aanmeldformulier

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven