mobiel menu openen

Ontdek je wortels

Ontdek je roots op het grootste familiegeschiedenis-evenement van Nederland

Het grootste familiegeschiedenis-evenement van Nederland komt op 27 juni 2020 naar Amsterdam. In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam brengt het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis het Famillement naar de hoofdstad. Deze lustrumeditie belooft extra bijzonder te worden. Voor twee locaties, het Stadsarchief en het DeLaMar Theater, is een uitgebreid programma in de maak met sprekers uit binnen- en buitenland, exclusieve rondvaarten en een grote informatiemarkt. De toegang is gratis.

De lustrumeditie van het Famillement biedt een gevarieerd programma voor elke beginnende en gevorderde stamboomonderzoeker. Net als voorgaande jaren kan de bezoeker gaan kijken en luisteren naar interviews en lezingen, meedoen in workshops, rondleidingen volgen en de informatiemarkt bezoeken.

Grootste familiegeschiedenis evenement

In een boeiend programma kunnen de bezoekers kiezen uit presentaties van bekende Nederlanders en (internationale) experts, waaronder Harmen Snel, Leo Lucassen en Maarten Larmuseau. Het centrale thema is deze keer migratie. Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder meer ontwikkelingen op het gebied van DNA-onderzoek, nieuwe informatiebronnen, familiegeschiedenis en identiteit, familiegeschiedenis in lokale en regionale context. Verder zullen er weer ‘meet & greet’-sessies met experts zijn en krijgen (amateur)genealogen in de vorm van GenTalks een podium om in korte presentaties hun onderzoekservaring en tips te delen. Het evenement vindt plaats in het statige DeLaMar Theater en het monumentale gebouw De Bazel waarin het Stadsarchief Amsterdam zich bevind.

Kortom, mis het niet! Zet vast in je agenda: Famillement 2020 op 27 juni in Amsterdam.

Het Famillement is een samenwerkingsproject waarin het CBG| Centrum voor familiegeschiedenis en Stadsarchief Amsterdam samenwerken. Meer informatie is te vinden op www.famillement.nl

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique Zwart (CBG|Centrum voor familiegeschiedenis) telefonisch via 06-28426650 of per mail via famillement@cbg.nl en Frank Driessen (Stadsarchief Amsterdam) 06-5115 7024 of frank.driessen@amsterdam.nl.

 

CBG|Centrum voor familiegeschiedenis is het landelijke expertise én informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Naast advies en onderzoek biedt het CBG ook ondersteuning bij genealogisch onderzoek door het beschikbaar stellen van bronnen op het gebied van genealogie, heraldiek en familienamen.

 

Stadsarchief Amsterdam is het historisch documentatiecentrum van de stad met 50 kilometer archieven, een historisch-topografische collectie met miljoenen kaarten, tekeningen, en prenten, een bibliotheek en omvangrijke geluids-, film- en fotoarchieven.

 

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven