mobiel menu openen

Drents Archief nieuwsbrief 24 januari 2021

 
 
Maand van de Drentse Familiegeschiedenis
Bijna iedereen is nieuwsgierig naar de geschiedenis van de eigen familie, daarom organiseren we in januari de digitale Maand van de Drentse Familiegeschiedenis. Vier weken lang, vijf keer per week krijg je tips voor het doen van onderzoek naar je eigen Drentse voorouders. Er zijn interactieve lezingen en workshops en inspirerende minidocumentaires over markante Drentse families. Van zondag 3 januari t/m zondag 31 januari zijn meer dan twintig lezingen, workshops en minidocu’s te volgen via tablet, laptop of PC vanaf de keukentafel of luie stoel. Naderhand zijn de lezingen en workshops terug te kijken. Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. Kijk voor het complete en actuele programma en hoe het werkt op drentsarchief.nl/familie.

Heb je al één of meer programma onderdelen gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar je reactie. Vul hier onze enquête in, dit kost hooguit een paar minuten. Alvast hartelijk dank!
 

Kijk hier voor het complete programma onder voorbehoud. 

 
Voor de Maand van de Drentse Familiegeschiedenis hebben we vier Drentse familieportretten gemaakt. Bekijk hier de derde aflevering over de familie Puper. In 1820 arriveerden Hendrik Christiaan Puper en Gesina Catharina Burgraaf uit Bourtange met hun vijf kinderen in Frederiksoord. Ze betrokken een hoeve en waren een van de eerste bewoners van de kolonie.

Vanaf maandag 24 januari is ook de vierde en laatste aflevering op drentsarchief.nl/familie te bekijken, over Hotel Wesseling in Dwingeloo dat vanaf de oprichting in 1662 een familiebedrijf is. 
 
Programma van 25 t/m 31 januari 2021 
maandag 25 januari 
Mini-documentaire - Familiehotel Wesseling in Dwingeloo.

woensdag 27 januari
Video - Archiefonderzoek voor Dummies, het dagelijks leven uit de krant.

vrijdag 29 januari 14.00 uur (digitale inloop vanaf 13.30 uur)
Interactieve workshop  door Erwin de Leeuw van het Drents Archief - Op zoek naar arme voorouders.

zondag 31 januari 14.30-15.15 uur
Online live lezing door Bert Finke -  Hoe één familielid het familievermogen te gronde richtte, waardoor twee families die eerst sociaal op de bovenste en onderste trede van de maatschappelijke ladder stonden, nog geen eeuw later door een huwelijk met elkaar verbonden werden.

zondag 31 januari 12.00-14.00 uur
In Drenthe Toen van RTV Drenthe - live radioserie over hoe te beginnen met familieonderzoek. Aflevering 5.

Kijk op drentsarchief.nl/familie
 

Een workshop of lezing gemist? De cursus ’Archief voor Dummies’ van Drenthe Toen van RTV Drenthe beluisteren? Klik hier.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven