mobiel menu openen

Oud-Westerborker Eddy Pendjol 12 december bij livestreams Huizen van Aankomst

  In het teken van ‘75 Jaar Vrijheid’ lanceert het Indisch Herinneringscentrum dit jaar het programma Huizen van Aankomst. Dit programma staat geheel in het teken van de 350.000 personen die de voormalige kolonie Nederlands-Indië tussen 1945-1968 verlieten en naar Nederland kwamen. Huizen van Aankomst is onderdeel van de herdenking en viering van het officiële einde van WOII op 15 augustus 2020.

Op 12 december vinden er twee livestreams plaats van speciale programma’s in Beeld en Geluid Den Haag en Forum Groningen. Verder verschijnen er nieuwe podcasts en een bijzondere videoproductie van een theatervoorstelling.

Speciaal voor het project wordt de bundel ’75 Huizen van Aankomst’ gepubliceerd. Oud-bewoners delen hun persoonlijke ervaringen over hun verblijf in de huizen, pensions en woonoorden waarin zij destijds zijn opgevangen.

Eddy Pendjol, oktober 2020, zat in Kamp De Pieterberg in Westerbork (Rechten: RTV Drenthe/Sophie Timmer)

Dit levert een verscheidenheid aan mooie, verdrietige en vooral bijzondere verhalen.

Alle info bij bron: https://huizenvanaankomst.nl/

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven