mobiel menu openen

Drenthe Toen Archief

 Van gehuurd landhuis tot succesvolle galerie Wildevuur. ’In Drenthe waren ze niet zo kooplustig. Maar het was vanaf het begin een succes’. Op 18 november 1984 startte kunstenares Maya Wildevuur haar galerie in Hooghalen waar ze werk van anderen en zichzelf tentoonstelde.

Podcast over Wildevuur

Luister hieronder naar archiefmateriaal uit 1987, het programma Mandielig, gepresenteerd door Marga Kool en Dick Blancke, en Maya Wildevuur anno 2020.

01/11 Drenthe Toen Podcast Maya Wildevuur
Maya Wildevuur, Midwolda 2020 (Rechten: RTV Drenthe / Sophie Timmer)

Lees meer bij bronnen:

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164512/Drenthe-Toen-Archief-Van-gehuurd-landhuis-tot-succesvolle-galerie-Wildevuur

Voor een terugblik en een gesprek met Maya Wildevuur, luister zondag 1 november naar Drenthe Toen, van 12.00-14.00 uur. Via de podcast of uitzending gemist. Zondagavond 1 november zendt de NPO de documentaire ’Personae’ uit waarin ook Maya Wildevuur te zien zal zijn. NPO3, 22.50 uur.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven