mobiel menu openen

Ons persbericht in het nieuws


Amateurfotograaf Jans Lubberts doneert 10.000 dia’s aan Historische Vereniging Westerbork

De Historische Vereniging Westerbork (HVW) heeft ruim 10.000 dia’s en vele fotoboeken ontvangen van amateurfotograaf Jans Lubberts uit Westerbork.

Lubberts is zijn leven lang bezig geweest om zoveel mogelijk belangrijke momenten in Westerbork en omgeving vast te leggen. Vanwege een verhuizing had Lubberts niet langer de ruimte om zijn archief te bewaren. Mede vanwege de persoonlijke contacten tussen voorzitter Albert Kuper van HVW en Lubberts werd besloten het archief over te dragen aan de vereniging.

‘Het is een prachtige aanwinst voor onze vereniging’, meldt Kuper. ‘Langs deze weg bedank ik de familie Lubberts zeer hartelijk voor dit materiaal. Het is een groot historisch document.’ Alle dia’s en foto’s zijn inmiddels gedigitaliseerd en zullen in de toekomst op de website van de vereniging worden geplaatst.

https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1131050/amateurfotograaf-jans-lubberts-doneert-10-000-dia-s-aan-historische-vereniging-westerbork.html

https://www.dvhn.nl/drenthe/midden-drenthe/Amateurfotograaf-Jans-Lubberts-doneert-10.000-dias-aan-Historische-Vereniging-Westerbork-26096047.html

Naar home van Historische Vereniging Gemeente Westerbork

          Hierbij een oorspronkelijk persbericht van de Historische Vereniging Westerbork. Wij hopen dat u het bericht in uw kolommen wilt opnemen. Wij voegen ook een foto voor publicatie bij. Voor meer informatie is voorzitter Albert Kuper beschikbaar:  0593-370 583, akuper@kpnmail.nl. Bij voorbaat hartelijk dank voor de moeite.

PERSBERICHT.

De Historische Vereniging Westerbork heeft ruim 10.000 dia’s en vele fotoboeken gekregen uit de persoonlijke collectie van Jans Lubberts uit Westerbork. De inmiddels hoogbejaarde bevlogen amateurfotograaf heeft zijn leven lang zoveel mogelijk belangrijke momenten in Westerbork en omgeving vastgelegd.
Mede vanwege de persoonlijke contacten tussen voorzitter Albert Kuper van de Historische Vereniging Westerbork en Jans Lubberts heeft hij zijn enorme archief aan de vereniging overgedragen.

"Wij zijn daar ongelofelijk blij mee", zegt voorzitter Albert Kuper. "Als er in Westerbork maar iets van betekenis gebeurde was Jans er bij om er foto’s en dia’s van te maken. Van muziekuitvoeringen, de opening van het zwembad, belangrijke sportwedstrijden of koninklijk bezoek, Jans heeft de foto’s. Het is heel belangrijk historisch materiaal en geeft een prachtig beeld van meer dan een halve eeuw Westerbork."

Na veel wikken en wegen heeft Jans Lubberts afstand gedaan van zijn levenswerk. Hij moest kleiner gaan wonen en had geen plaats meer voor zijn collectie. Inmiddels is het materiaal gedigitaliseerd. "Het is een prachtige aanwinst voor onze vereniging. Langs deze weg bedank ik de familie Lubberts zeer hartelijk voor dit materiaal. Het is een groot historisch document," aldus Albert Kuper.

Helaas geen lezing

De Historische Vereniging kan vanwege corona geen oktoberlezing houden. "Maar de fantastische gift maakt veel goed. De spullen worden verantwoord opgeslagen in ons archief in de bibliotheek. We denken eraan om vitrinekasten te plaatsen en exposities te houden. Ook worden de foto’s op onze website geplaatste, zodat ze voor iedereen te bewonderen zijn."

Fotobijschrift:
Jans Lubberts (links) en voorzitter Albert Kuper van de Historische Vereniging Westerbork bij de officiële overdracht van de stukken
Naar home van Historische Vereniging Gemeente Westerbork

                       

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven