mobiel menu openen

Geen oktoberlezing, wel prachtig nieuws. Met foto’s!

     Beste leden,

Gezien de ontwikkelingen in deze coronatijd heeft het bestuur besloten om in oktober geen ledenvergadering te beleggen. Hoe spijtig dat ook is, maar gezondheid gaat boven alles. Wij houden u ervan op de hoogte als we wél weer een lezing organiseren.  

     Voorzitter Albert Kuper.

De kernredactie heeft de draad weer opgepakt. Als bestuur zijn we verheugd dat u ’Fragmenten’ binnenkort weer in de bus krijgt. Daarvoor een woord van dank, namens het bestuur, aan onze kernredactie.

       voorbeeld Redactieoverleg Fragmenten: Jan Visscher (links), Ben Boers, Annelies Kok

Duizenden foto’s en dia’s

Onze voorzitter Albert Kuper heeft van Jans Lubberts zo’n 10.000 dia’s en vele fotoboeken gekregen. Daar zijn wij heel blij mee.

    Jans Lubberts als fotograaf.

    Jans Lubberts nu, bij de overdracht aan onze vereniging.

Inmiddels zijn alle dia’s die van de voormalige gemeente Westerbork zijn gemaakt gedigitaliseerd. Het is een prachtige aanwinst voor onze vereniging. Langs deze weg bedank ik de familie Lubberts zeer hartelijk voor dit materiaal. Het is een belangrijk historisch document!

    Jans en Albert bij de overdracht.

                                 

Vooruitblikken

In januari hebben wij als vereniging altijd onze Neijaorsvesite. In Fragmenten van december komt het bestuur daarop terug. Gezien de huidige omstandigheden is er nog niets zeker. Wij houden u op de hoogte.

Blijf gezond allemaal!

Namens het bestuur,

Albert Kuper, voorzitter.

Naar home van Historische Vereniging Gemeente Westerbork                

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven