mobiel menu openen

Paardenfonds Elp-Zuidveld stopt

Na bijna honderd jaar komt er een einde aan het Paardenfonds Elp-Zuidveld. Het fonds is vele jaren actief geweest binnen de samenleving van de dorpen Elp en Zuidveld, maar het aantal leden neemt sterk af. Daarom hebben bestuur en leden moeten besluiten het fonds op te heffen.V.l.n.r. voorzitter Ben Boers, penningmeester Jan Hiddink en Annemieke van der Neut-Hasselbach, het enige vrouwelijke bestuurslid in de geschiedenis van het Paardenfonds Elp-Zuidveld.

Het Paardenfonds Elp-Zuidveld is vanuit de historie een soort coöperatieve instelling van boeren. In de tijd dat het werkpaard voor de boer onmisbaar was. De leden betaalden een premie en konden een beroep doen op het fonds als het paard kreupel was of te ziek om nog te werken. Het was geen verzekering, maar de boer kreeg wel een vergoeding voor de geleden schade.

De boer aan het werk, in de tijd dat het paard noodzakelijk was.

Inmiddels zijn de werkpaarden vervangen door tractoren en wordt het paard puur hobbymatig gehouden. Aangezien het fonds dus geen verzekering is en nog maar een handvol leden heeft, vindt het bestuur het niet langer financieel verantwoord om door te gaan.

Het paard als hobbydier, hier met voorzitter Ben Boers op de kar.

Nadat in 2019 het paardenfonds in Westerbork stopte, houdt nu ook het Paardenfonds Elp-Zuidveld op te bestaan. De laatste vergadering is op 3 september om 20.00 uur in De Koekoekshof te Elp.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven