mobiel menu openen

Onderzoek Drentse voorouders

     We hebben recent weer een interessante bron aan de website toegevoegd: een naamindex van Drenten die in de periode 1600-1811 zijn overleden. De namen uit de kerkelijke begraafboeken stonden al langer in onze databases, maar lang niet iedereen staat daarin vermeld. Het bijhouden van de begraafboeken was namelijk in die tijd niet verplicht en veel predikanten vonden het een onnodig en tijdrovend klusje.

Maar dankzij zogenoemde klokkenboeken en diaconieregisters is er nu meer informatie over de doden beschikbaar voor onderzoekers en mensen die onderzoek doen naar hun Drentse voorouders.

Lees meer en bron: 

Ga direct naar de naamindex per gemeente.

De naamindex met de aanvullende gegevens uit de diaconiearchieven en de klokkenboeken is per gemeente te vinden in de Collectie DTOB (doop-, trouw-, overlijdens- en begraafregisters van vóór 1811) van het Drents Archief.

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/161742/Stamboomonderzoek-vanuit-je-luie-stoel-het-kan-vanaf-deze-week  

https://www.dvhn.nl/drenthe/Op-zoek-naar-Drentse-voorouders-Check-deze-index-van-eeuwenoude-begraafregisters-25870033.html

     

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven