mobiel menu openen

Foto’s uit Westerbork van geroemde fotograaf Sake Elzinga

De veelzijdige fotojournalist vierde vorig jaar niet alleen zijn zestigste verjaardag, ook zat Sake Elzinga veertig jaar in het vak.

01-01-1980. Foto: Sake Elzinga.

In de afgelopen vier decennia bouwde hij een immens uitgebreide collectie negatieven, foto’s en dia’s op. Hij werkte nationaal en internationaal en won vanaf de jaren ’90 prestigieuze prijzen. Eerst werkte hij analoog, later volledig digitaal.

01-01-1980. Foto: Sake Elzinga.

Het deel met Drentse foto’s van Elzinga is van grote provinciale waarde omdat het een prachtig tijdsbeeld geeft van de afgelopen veertig jaar op het gebied van het culturele, economische en dagelijks leven in Drenthe.

De fotograaf schenkt de collectie van duizenden foto’s met trots aan het Drents Archief. De eerste serie hiervan, een kleine 800 foto’s uit de jaren ’80 en ‘90, staat hier nu online. De foto’s zijn niet alleen te bekijken maar ook gratis te downloaden.

Zie hier de andere foto’s uit de gemeente Westerbork van Sake Elzinga:

https://www.drentsarchief.nl/nieuws/jaren-80-en-90-foto-s-sake-elzinga-online

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven