mobiel menu openen

Roessingh aan het werk

De kunstschilder/dichter Louis Albert Roessingh (1873 – 1951) werd in Assen geboren. Hij raakte geïmponeerd door het karakteristieke van het dorp Elp en de Elper gemeenschap, toen het in het begin van de vorige eeuw nog een echt Drents dorp was. Roessingh liet in 1908 aan de westrand van het dorp ‘De Zandhof’ bouwen.

Hij noemde het zijn “börchien”. Roessingh was een sociaal betrokken man. Hij was betrokken bij de dorpsgemeenschap van Elp en hij beklede een aantal jaren (van 1917 tot 1923) het raadslidmaatschap van de gemeente Westerbork. In 1948 werd hij daar benoemd tot ereburger. In 1951 werd hij in Westerbork begraven. In dit filmfragment zien we hem in de jaren veertig aan het werk aan het begin van de Zwiggelterweg in Elp, welke toen nog een zandweg was met voornamelijk heidelandschap:

https://vimeo.com/301824749

De filmbeelden komen uit het familie-archief van A. Bolt – Roessingh. Foto en informatie komen uit een artikel over Roessingh in het tijdschrift ’Fragmenten’, Historische Vereniging Gemeente Westerbork.

                 

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Oorlogsbronnen

      artikelen op oorlogsbronnen Geallieerden bombarderen Philips Philips....

> lees verder
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
naar boven