mobiel menu openen

Nieuw netwerk Oorlogsbronnen.nl

Dit jaar herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, en vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) brengt digitaal inmiddels 11,5 miljoen bronnen over en uit de Tweede Wereldoorlog samen op Oorlogsbronnen.nl. En dat aantal blijft groeien.
Dit jaar wordt de website/collectieportal vernieuwd en wil NOB de bronnen over gebeurtenissen in de directe omgeving van websitebezoekers, nog dichterbij brengen. 
Om dat mogelijk te maken, vragen we uw hulp. Want juist u heeft de kennis over wat zich bij u in de regio afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. We vragen u om door te geven welke belangrijke gebeurtenissen uit de lokale oorlogsgeschiedenis van uw werkgebied we niet mogen missen.
Denk dan bijvoorbeeld aan: Bevrijding: wanneer is uw stad, dorp of regio bevrijd, en door wie? Oorlogshandelingen: welke bombardementen hebben er waar, uitgevoerd door wie en met hoeveel slachtoffers plaatsgevonden?
Vervolging: welke razzia’s hebben plaatsgevonden, zijn er fusillades uitgevoerd? Verzet: zijn er aanslagen gepleegd? Liquidaties uitgevoerd? Door welke verzetsgroepen of -mensen?

Door uw kennis te delen met het netwerk, maken we het samen mogelijk voor gebruikers, om zich te verdiepen in bronnen over de oorlog in hun directe omgeving.
Meer weten over Oorlogsbronnen.nl? Bekijk deze video:
       

Bron: https://www.oorlogsbronnen.nl/

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven