mobiel menu openen

Veenbazen en Drentse familie Rahder

 Drie generaties lang heeft de familie Rahder turf gewonnen langs de Hoogeveensche Vaart. Het familiebedrijf groeide uit tot een vernieuwende onderneming met internationale bekendheid. Peter Voerman, kleinzoon van de laatste vervener Jaap Rahder, heeft een uitgebreid familiearchief op zolder staan. Dat werd de basis voor een verrassend epos, te boek gesteld door auteur Kees Opmeer. 
    2e generatie: Jan Rahder op een locatie waar werd verveend (rechten: Collectie Voerman)
 
Het boek ’Hoe de Rahders Drenthe veranderden’ van Kees Opmeer is een uitgave van Stichting Cultuurfilms Drenthe en wordt op woensdag 10 juni gepresenteerd in Tiendeveen. Het hele gesprek met Peter Voerman en Kees Opmeer is te beluisteren via uitzending gemist en de podcast.   
    Rahder-nazaat Peter Voerman en schrijver Kees Opmeer bij de Verlengde Hoogeveense Vaart in Noordscheschut (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)
 
Lees en luister meer via de bronnen: 
 
                  
Drenthe Toen-Podcast De Familie Rahder

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/160520/Hoe-de-Rahders-Drenthe-veranderden-een-boek-over-veenbazen-met-een-hart

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven