mobiel menu openen

Veenbazen en Drentse familie Rahder

 Drie generaties lang heeft de familie Rahder turf gewonnen langs de Hoogeveensche Vaart. Het familiebedrijf groeide uit tot een vernieuwende onderneming met internationale bekendheid. Peter Voerman, kleinzoon van de laatste vervener Jaap Rahder, heeft een uitgebreid familiearchief op zolder staan. Dat werd de basis voor een verrassend epos, te boek gesteld door auteur Kees Opmeer. 
    2e generatie: Jan Rahder op een locatie waar werd verveend (rechten: Collectie Voerman)
 
Het boek ’Hoe de Rahders Drenthe veranderden’ van Kees Opmeer is een uitgave van Stichting Cultuurfilms Drenthe en wordt op woensdag 10 juni gepresenteerd in Tiendeveen. Het hele gesprek met Peter Voerman en Kees Opmeer is te beluisteren via uitzending gemist en de podcast.   
    Rahder-nazaat Peter Voerman en schrijver Kees Opmeer bij de Verlengde Hoogeveense Vaart in Noordscheschut (Rechten: Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe)
 
Lees en luister meer via de bronnen: 
 
                  
Drenthe Toen-Podcast De Familie Rahder

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/160520/Hoe-de-Rahders-Drenthe-veranderden-een-boek-over-veenbazen-met-een-hart

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Hoe de Toegoenezen in Westerbork terechtkwamen

Eddy Pendjol (Hollandia, Nieuw-Guinea, 1953) zet zich in voor het behoud van de Toegoeneze geschiedenis. Bij Freekje en Marinus Jansen, Westeinde 27 Westerbork. Eddy Pendjol staat links (Rechten: Collectie familie Pendjol) Voor....

> lees verder
Vier schilderijen in bruikleen Museumboerderij De Ar

Museumboerderij De Ar, de plek waar de schilderijen hangen.   De gemeente Midden-Drenthe heeft officieel vier schilderijen in bruikleen gegeven aan Museumboerderij De Ar in Westerbork. Het gaat om schilderijen van Jan van Ravenswaaij en Reinhart....

> lees verder
naar boven