mobiel menu openen

Boek over Van Heutsz. ’Onze held uit Coevorden’

         J.B. van Heutsz

Een voorbeeld, werd hij genoemd. Maar ook een beest. Vilan van de Loo zocht voor haar boek Uit naam van de majesteit hoe J.B. van Heutsz op een voetstuk werd gezet. En eraf getrokken.

          Vilan van de Loo

In de deze week verschenen biografie over het leven van J. B. van Heutsz (1851-1924) vertelt Vilan van de Loo hoe Joannes Benedictus een zeer gezaghebbende landgenoot werd, een nationale held. Van soldaat tot zakenman, met als belangrijkste tussenstappen generaal en hoofdbestuurder van de grootste kolonie van het koninkrijk.

         Onthulling van het borstbeeld van Van Heutsz in Coevorden, 8 juli 1933.

De betekenis van Coevorden is in dit succesverhaal verwaarloosbaar. Joannes werd er geboren, omdat zijn vader, ook een militair, vanwege een drankprobleem niet langer beheerder mocht zijn van een munitieopslag in Gorinchem. In Coevorden, vestingstad in verval, kon hij minder schade aanrichten.

Lees meer en bronnen:

                 

https://uitgeverijprometheus.nl/catalogus/uit-naam-van-de-majesteit.html

https://www.dvhn.nl/cultuur/Zo-is-generaal-in-Nederlands-Indi%C3%AB-J.B.-van-Heutsz-uit-Coevorden-op-een-voetstuk-gezet-en-er-weer-afgetrokken-25718021.html

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven