mobiel menu openen

Vrijdag 1 mei: Online Actie ‘Niet Weggooien!’

      (Dagboek Benno ter Berg, joodse jongen uit Assen.)

Heeft u nog brieven, notities, een dagboek, een tekening, foto’s of andere documenten uit de oorlogsjaren in Drenthe thuis op zolder liggen? Gooi deze niet weg! Documenten die op het eerste gezicht onbelangrijk lijken, kunnen namelijk veel informatie opleveren over de Tweede Wereldoorlog. Stuur een mail met een foto van uw voorwerp of document uit de oorlog

Benno en nichtjes op vakantie

Normaal gesproken kunt u deze tijdens de jaarlijkse actiedag ‘Niet Weggooien!’ in het Drents Archief  door experts laten beoordelen. Vanwege de coronacrisis zitten experts van het Drents Archief en het Drents Museum op vrijdag 1 mei van 13.00 tot 16.00 uur voor u klaar om de stukken online te beoordelen. Ook geven zij tips om de objecten te bewaren voor de toekomst.
      Dagboekfragment

Heeft u nog iets thuis liggen?
Dan kunt u op vrijdag 1 mei tot uiterlijk 16.00 uur een mail met een foto van het object of document sturen naar info@drentsarchief.nl. Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. De foto’s mogen maximaal 10 MB groot zijn. Onze experts doen dan hun best om zo snel mogelijk de verschillende objecten te beoordelen. Ook geven zij die dag via social media tips over het bewaren van bijzondere stukken.

         Drents Archief Assen

’Niet Weggooien!’ is een gezamenlijke actie van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD Instituut voor Oorlogs- Holocaust- en Genocidestudies.

       

               

Lees meer en bronnen:

http://www.drentsarchief.nl/nieuws

 

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven