mobiel menu openen

Vrouwenmars verzetsstrijders

Een stoet van meer dan honderd vrouwelijke politieke gevangen, veelal verzetsstrijdsters, ging op 11 april 1945 vanuit kamp Westerbork op pad naar het noorden. 
Op vier locaties langs de route van Westerbork naar Visvliet wordt een expositie over de Vrouwenmars ingericht. Hier zijn in vitrines één of meerdere overalls te zien en is, naast algemene informatie over de Vrouwenmars, het persoonlijke verhaal van de draagster te lezen.

       Slide 1
De locaties zijn Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen, het Drents Archief in Assen, de Groninger Archieven in Groningen en verzorgingscentrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. De exposities zijn te zien van 3 maart tot en met 28 augustus. De openingstijden zijn te vinden op de websites van de verschillende locaties.

Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen

De tentoonstelling is een samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork en Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen. 

Meer informatie en bronnen:

https://kampwesterbork.nl/

https://www.ovcg.nl/

http://www.drentsarchief.nl/bezoeken/agenda/542-de-vrouwenmars

https://dekrantvanmiddendrenthe.nl/artikel/1086469/de-vrouwenmars-van-april-1945-verzetsstrijdsters-liepen-van-westerbork-naar-grijpskerk.html

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven