mobiel menu openen

Stem hier voor de publieksprijs Drentse Historische Vereniging

              Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging
De werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte heeft met het boek prachtig vormgegeven boek Zwinderen, 800 jaar tussen Veen en Zand een nieuwe standaard gesteld voor het schrijven van dorpsgeschiedenissen. Aan de hand van archiefmateriaal wordt de geschiedenis van Zwinderen verteld.
Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging
De Asser Historische Vereniging heeft met het educatieve project Bartjes Battle op een laagdrempelige manier groep 8 van de Asser schooljeugd meer te weten laten komen over de geschiedenis van Assen. Een prachtige samenwerking tussen verschillende organisaties, waarbij de Asserjeugd geprikkeld wordt om kennis van Assen te vergaren.
                Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging
Marcel Bulte, Gerben Dijkstra & Sis Hoek-Beugeling hebben met het boek De aantekeningen van Israël Jakobs bewezen dat je met flinterdunne gegevens een persoon weer een menselijk gezicht kunt geven. Een voorbeeld hoe je door nauwgezet onderzoek van summiere aantekeningen een compleet verhaal, in dit geval van de joodse Emmenaar Israël Jakobs, kunt schrijven.
                            Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging
Maak hieronder uw keuze
U kunt per e-mailadres maar één keer stemmen.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuw boek Rolder Historisch Gezelschap

 Waarom plaatsen en straten zo heten, is lang niet altijd duidelijk. Daar wilde het Rolder Historisch Gezelschap – vanwege het 50-jarig bestaan – wat aan doen voor de voormalige gemeente Rolde.Ton Pots Het resultaat is een rijk geïllustreerd....

> lees verder
Nieuwsbrief Erfgoed

Bekijk deze nieuwsbrief voor het beste resultaat online NieuwsbriefErfgoed10 september 2020   Waor....

> lees verder
naar boven