mobiel menu openen

De winnaars van de DHV-prijs 2019

De winnaars van de DHV-prijs volgens het oordeel van de jury zijn Marcel Bulte, Gerben Dijkstra en Sis Hoek-Beugeling met het boek De aantekeningen van Israël Jacobs.

     Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging

Marcel Bulte, Gerben Dijkstra & Sis Hoek-Beugeling hebben met het boek De aantekeningen van Israël Jakobs bewezen dat je met flinterdunne gegevens een persoon weer een menselijk gezicht kunt geven. Een voorbeeld hoe je door nauwgezet onderzoek van summiere aantekeningen een compleet verhaal, in dit geval van de joodse Emmenaar Israël Jakobs, kunt schrijven.

           Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging

De winnaar van de publieksprijs is geworden de werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte met het boek over Zwinderen.

                 Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging

De werkgroep Monumenten van de Historische Vereniging Klenckerheugte heeft met het boek prachtig vormgegeven boek Zwinderen, 800 jaar tussen Veen en Zand een nieuwe standaard gesteld voor het schrijven van dorpsgeschiedenissen. Aan de hand van archiefmateriaal wordt de geschiedenis van Zwinderen verteld.Siemen Dijkstra heeft dit jaar de publieksprijs gemaakt: een schitterende kleurenhoutsnede van een paardenbloemenveld.

    GEFELICITEERD!

          Afbeeldingsresultaat voor drentse historische vereniging

http://www.drentsehistorischevereniging.nl/

 

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
’Orvelte’ kleuren bij Drentse Landschap

Het Drentse Landschap Online lezen   |   Nieuwsbrief november 2021     26 november 2021 #1     Wijsterbroek:....

> lees verder
Nieuwe Fragmenten

Het oktobernummer van Fragmenten van onze Historische Vereniging Westerbork is uit. De kernredactie heeft er opnieuw iets moois van gemaakt. Lekker afwisselend leesvoer dus... Het hele verhaal lezen? Door lid te worden, à 21 euro per jaar, krijgt....

> lees verder
naar boven