mobiel menu openen

Nieuwe Fragmenten is uit.

Fragmenten juni 2023

In het eerste artikel haalt de oud-Elpenaar Luc Dolfing, thans woonachtig in Velp, herinneringen op uit zijn geliefde geboortedorp Elp. Het café van Roef Boer blijft in die herinneringen een zeer speciale plaats innemen, vooral omdat hij daar geboren is.
                            Bij Fragmenten juni 2023. Jeep oom Roef en familie 
                            Roef met familie en jeep
Zelf zegt hij daarover: ”Ik ben een Drent, ik kom uit Elp en ben in de kroeg geboren.” “Jeugdherinneringen aan Elp”, een zeer lezenswaardig verhaal over het “Koekoekendorp” in lang vervlogen tijden.

Jan Visscher ging weer op zoek naar oude persberichten voor de rubriek “75 jaar geleden”. Hij vond o.a. een bericht over de zeer rijke en ondernemende heer Koekoek, die een kasteel in Elp bewoonde en daar veel bezittingen had.
                          
Na de rubriek “Op de foto” wordt deze editie besloten  met een artikel van Annelies Kok over de geschiedenis van de Bobobar in Westerbork. Vele jonge Drenten hebben hier in de loop der jaren vertier en plezier gezocht. Helaas moest de Bobobar onder druk van de tijd, met Corona als grootste boosdoener, de deuren sluiten.
                       
                     DJ JeeWee 
Het hele verhaal lezen? Word lid. Voor maar 21,00 euro per jaar. Leden krijgen vier keer per jaar het tijdschrift Fragmenten en bijzondere bijeenkomsten. Hieronder ons aanmeldformulier: 
Online aanmeldformulier

                      

Lees  meer op deze site:
https://www.historischeverenigingwesterbork.nl/fragmenten

Fragmenten maart 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten juni 2022

Fragmenten juni 2022

Fragmenten 2022 maart

Fragmenten 2022 maart

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven