mobiel menu openen

Geschenk Niels Jensen van mooie pentekening Schaapskooi Westerbork

Soms denken mensen aan onze Historische Vereniging Westerbork als zij van plan zijn iets weg te gooien. In dit geval wilde Niels Jensen een sfeervolle pentekening van de schaapskooi in Westerbork naar de kringloop brengen. Maar eerst vroeg hij ons of wij er belangstelling voor hebben. Zeker! Een afspraak was snel gemaakt en Niels bezorgde het persoonlijk. Veel dank daarvoor. Het schilderijtje heeft lang bij de familie in huis gehangen. Hierbij de foto op onze website:
Pentekening Schaapskooi Westerbork.

Niels schrijft: "De datum 6-22 of 16-2 wordt een gokje. ‘76 is duidelijk. Evenals de inlijsting in 1977. En de naam verdwijnt halverwege onder de lijst. Mogelijk dat er mensen zijn die meerdere tekeningen in deze stijl herkennen en daarmee ook de volledige naam is te achterhalen."

Dus wie de tekening heeft gemaakt blijft wat onduidelijk. Wie kan ons daarbij helpen? Mail info@historischeverenigingwesterbork.nl Bij voorbaat dank voor de moeite.

Fragmenten oktober 2023

Fragmenten oktober 2023

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven