mobiel menu openen

Bekende streektaalmuzikant Jan Henk de Groot bij Neijaorsvesite woensdag 24 januari Meursinge Westerbork

Wie onze komende Neijaorsvesite wil meemaken kan nu alvast de agenda vrijmaken. Want niemand minder dan de bekende streektaalmuzikant Jan Henk de Groot zal een exclusief optreden verzorgen. In Meursinge in Westerbork zal Jan Henk zijn mooiste liedjes brengen, afgewisseld ’mit staarke verhoalen...’
Toegang gratis voor leden en introducees!
 
Jan Henk de Groot
Foto: Jan Henk de Groot
 
Radiomaker en tv-presentator Frits Spits roemt het album ’De wolf is trug’ van Jan Henk de Groot als ’ongelofelijk goed!’, vergezeld van 5 sterren. En in het magazine Musicmaker lezen we: ’De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek’.  Jan Henk de Groot zingt over herkenbare dingen zoals het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ’Dubbelcassette-deck’, en over de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ’Mamme van Michel’. Luister maar:
 

Het beklemmende ’Kielsterachterweg’ spookt na beluistering nog dagen door je hoofd.

https://www.youtube.com/watch?v=QFiMmWnxAdE

Midden jaren 80 luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu ruim 30 jaar later behoort hij zelf tot de top van de Grunneger muziek en stond hij met niet minder dan 26 liedjes in de Grunneger 1000 van RTV Noord. Zijn Groningstalige albums ’Weerom’ en ’De wolf is trug’ werden bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden.
 
 
In 2017 deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ’Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: " Baldadig, grappig en ontroerend". Ruim 40 shows door heel Nederland en geheel Groningstalig. "De Groot is een geweldige entertainer, zanger en verhalenverteller die zijn publiek meeneemt op reis door zijn leven en op meerdere niveaus weet te raken" .
 

De Groot boekte ook successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk). Ze maakten twee rootsy albums: Veenhoes sessies (2015) en Onbekinde wegen (2018)

Noar Stad https://www.youtube.com/watch?v=wBNBkB5tMFg

Jan Henk de Groot. Foto van zijn FacebookpaginaFoto: Facebookpagina Jan Henk de Groot

Dus noteer: Bijzonder optreden streektaalmuzikand Jan Henk de Groot bij Neijjaorsvesite, woensdag 24 januari Meursinge Westerbork. Aanvang 19.30 uur. 

Toegang gratis voor leden en introducees!

Lees meer bij de bron: https://janhenkdegroot.nl/

Fragmenten oktober 2023

Fragmenten oktober 2023

Fragmenten juni 2023

Fragmenten juni 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven