mobiel menu openen

Oproep aan Börkers die in 1944-’45 een Haags bleekneusje in hun gezin opnamen. U wordt uitgenodigd voor onthulling nieuwe plaquette.

De Historische Vereniging Westerbork en de gemeente Midden-Drenthe zijn dringend op zoek naar mensen die Haagse oorlogskinderen in hun gezin hebben opgenomen. Was u toen kind en kwam er in 1944 opeens een onbekend kindje uit Den Haag bij u thuis in Westerbork of omgeving wonen? Meld u zich dan. Wij willen graag uw verhaal horen en u uitnodigen voor een bijzondere gebeurtenis.

        Verdwenen Gedenkplaat 
        Foto van de originele plaat.

Want op zondag 13 augustus aanstaande wordt bij het monument ’De Vlam’ in Westerbork een nieuwe plaquette onthuld. Het is een replica van een historische gedenkplaat die helaas bij de de gemeente Midden-Drenthe in Beilen is zoekgeraakt en tot op heden spoorloos is. De Historische Vereniging Westerbork, HVW, en de gemeente hebben in goed overleg een replica laten maken.

        Computerfoto replica plaquette 
        Foto van de replica.                 

Heeft u herinneringen aan uw ervaringen in die jaren 1944-’45 en de komst van Haagse bleekneusjes bij u thuis? Was u bij de oorspronkelijke onthulling van de plaquette in 1946 en de festiviteiten destijds? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal. Meld u zich dan aan voor deze bijeenkomst via HVW of gemeente Midden-Drenthe:

info@historischeverenigingwesterbork.nl

akuper@kpnmail.nl  of telefoon: Albert Kuper, 0593-370 583.

www.middendrenthe.nl t.a.v. Sharré Bakker
medewerker ruimtelijk beleid en projecten
Tel. (0593) 53 94 07.

Lees het hele verhaal over de historische plaquette zoals eerder gepubliceerd in ons tijdschrift Fragmenten:

Download hier Plaquette Fragmenten juni 2021.

Fragmenten maart 2023

Fragmenten maart 2023

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten omslag dec. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Fragmenten Omslag okt. 2022

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven