mobiel menu openen

Verloting 3 boeken bij feestelijke jaarvergadering woensdag 5 oktober.

Natuurlijk kijken we uit naar het boeinde optreden van de bekende streektaalzanger/entertainer/radiopresentator Aalt Westerman (zie elders op deze site). Maar tijdens deze avond worden ook drie historische boeken verloot! Eén van het herdenkingsboek ’Zij zijn niet teruggekomen’, een indrukwekkend verslag van de zogenoemde Stolpersteine in Beilen, Smilde en Westerbork.

Boek Stolpersteine

Hierin zijn de persoonlijke verhalen opgetekend over de slachtoffers voor wie in de gemeente Midden-Drenthe een Stolperstein is gelegd. Het boek is beschikbaar gesteld door Stichting Stolpersteine Beilen, ter waarde van zo’n 20 euro.
Bovendien zijn er twee boeken te winnen van ’Een Schricklijck Jaer’ over de oorlog van 1672 in het noordoosten van de Republiek, geschreven door Ineke den Hollander. Die zijn aangeboden door uitgeverij Koninklijke Van Gorcum. Verkoopprijs is 25 euro.

Boek: Een Schricklijck Jaer

Extra reden om te komen dus. Het bestuur wil het jaarverslag en de begroting zo kort mogelijk houden. HVW wil er vooral een plezierige bijeenkomst van maken, een hernieuwde kennismaking na de zware coronajaren. Zanger/entertainer Aalt Westerman verzorgt daarom een avondvullend programma.

Aalt Westerman

De jaarvergadering van de HVW was altijd tijdens de ’Neijjaorsvesite’ in januari, maar nu voor het eerst vanwege de coronapandemie op 5 oktober aanstaande.
Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet-leden, op woensdag 5 oktober aanstaande. De avond begint om 19.30 uur in Zalencentrum Meursinge in Westerbork. Bij voorbaat veel plezier.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven