mobiel menu openen

Bekende Elper overleden

Jantje Weurding-Spijkman, die in de beroemde NCRV-televisieserie ‘Bartje’ de moeder van het jongetje speelde, is vrijdag 15 november op 89-jarige leeftijd overleden.

                          Bron: 

De serie werd in de zomer van 1972 opgenomen en in december van dat jaar op televisie uitgezonden. Jantje Weurding was geen professionele actrice, ze had alleen acteerervaring als lid van de toneelvereniging in haar woonplaats Elp.

Ook toneelspelen bij de lokale vereniging deed ze tien jaar geleden niet meer. ,,Dat heb ik 25 jaar gedaan, tot mijn 52ste. Het mooiste vond ik om drama’s te spelen. Hoe harder de mensen snotterden, hoe beter.”

Jantje Weurding- Spijkman werd in 1998 weduwe. Ze had drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De laatste jaren van haar leven woonde ze in het Altingerhoes in Westerbork.

Lees meer in: 

Fragment uit Bartje. De moeder van Bartje heeft weer een baby:

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Grootse viering 75 Jaar Vrijheid Westerbork

De festiviteiten voor de viering van 75 Jaar Vrijheid zijn grotendeels bekend. Het begint allemaal op maandag 6 april met militaire demonstraties, een zandtekenaar, Het Orkest en Borckerstroomzangers.              ....

> lees verder
Neijaorsvesite; gezellig

Een gezellige gevulde zaal bij Meursinge tijdens de neijaorsvesite van de Historische Vereniging Gemeente Westerbork.      Voorzitter Albert Kuper opende officieel de vernieuwde website.        Anthon van der Neut....

> lees verder
naar boven