mobiel menu openen

Bekende Elper overleden

Jantje Weurding-Spijkman, die in de beroemde NCRV-televisieserie ‘Bartje’ de moeder van het jongetje speelde, is vrijdag 15 november op 89-jarige leeftijd overleden.                    

De serie werd in de zomer van 1972 opgenomen en in december van dat jaar op televisie uitgezonden. Jantje Weurding was geen professionele actrice, ze had alleen acteerervaring als lid van de toneelvereniging in haar woonplaats Elp.

Ook toneelspelen bij de lokale vereniging deed ze tien jaar geleden niet meer. ,,Dat heb ik 25 jaar gedaan, tot mijn 52ste. Het mooiste vond ik om drama’s te spelen. Hoe harder de mensen snotterden, hoe beter.”

Jantje Weurding- Spijkman werd in 1998 weduwe. Ze had drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De laatste jaren van haar leven woonde ze in het Altingerhoes in Westerbork.

Lees meer op:   RTV Drenthe

Bronnen:https://www.dvhn.nl/drenthe/Moeder-van-Bartje-Jantje-Weurding-Spijkman-overleden-25041902.html

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/154335/Bartjes-tv-moeder-Jantje-Weurding-overleden-Ze-bleef-ons-moe

Fragment uit Bartje. De moeder van Bartje heeft weer een baby:

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Nieuwsbrief Drents Archief, 5 maart 2024

     IFA Talk: Dolle mythes en de mythes van IFA Wil jij meer weten over de tweede feministische golf in Noord-Nederland? Kom dan op Internationale Vrouwendag....

> lees verder
Groot verhaal AD over plaquette

Christy Dollen 04-02-24, Eindelijk hangt ’ie weer op zijn plek. Niet de originele, maar een replica van een gedenkplaat van Haagse ouders wier kinderen in de Hongerwinter naar Westerbork werden gestuurd. In het Drentse dorp en omliggende kernen....

> lees verder
naar boven