mobiel menu openen

Bekende Elper overleden

Jantje Weurding-Spijkman, die in de beroemde NCRV-televisieserie ‘Bartje’ de moeder van het jongetje speelde, is vrijdag 15 november op 89-jarige leeftijd overleden.

De serie werd in de zomer van 1972 opgenomen en in december van dat jaar op televisie uitgezonden. Jantje Weurding was geen professionele actrice, ze had alleen acteerervaring als lid van de toneelvereniging in haar woonplaats Elp.

Ook toneelspelen bij de lokale vereniging deed ze tien jaar geleden niet meer. ,,Dat heb ik 25 jaar gedaan, tot mijn 52ste. Het mooiste vond ik om drama’s te spelen. Hoe harder de mensen snotterden, hoe beter.”

Jantje Weurding- Spijkman werd in 1998 weduwe. Ze had drie kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De laatste jaren van haar leven woonde ze in het Altingerhoes in Westerbork.

Lees meer in:

Fragment uit Bartje. De moeder van Bartje heeft weer een baby:

Bron: 

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Franse bevrijder jarig

Een bekend gezicht hier in Bork. Vandaag 98 geworden. Vereniging van SAS Parachutisten Families van Frankrijk LibrePagina vinden dit leuk, blijkt via Facebook in Frankrijk.   10 december om 20:36We wensen Marc LOI een heel gelukkige verjaardag....

> lees verder
Hunebedden op TV

Europa stopt 150.000 euro in tv-serie over Hunebed Highway  De Hunebed Highway, de N34 tussen Coevorden en De Punt. Foto: Provincie Drenthe Het Europees Landbouw-fonds voor Plattelandsontwikkeling stopt 150.000 euro in....

> lees verder
naar boven