mobiel menu openen

Presentatie Nieuwe Drentse Volksalmanak

Graag nodig ik u namens het stichtingsbestuur van de almanak uit voor de officiële presentatie van de Nieuwe Drentse Volksalmanak 2019 op maandagmiddag 9 december in de Jacobuskerk te Rolde. De Jacobuskerk is een bijzondere locatie en sluit aan bij het artikel van J. Seubers, R. Bronkhorst en W.A.B. van der Sanden over een nieuwe Atlas van Nederlandse hunebedden. Hunebed D17 ligt immers nabij de kerk. Rond het jaar 900 werd in Rolde al een kerk gesticht, een houten gebouw dat werd gevolgd door tenminste drie eveneens van hout opgetrokken kerken. Rond 1200 werd een bakstenen `Romaanse` kerk gebouwd, met drie beuken en een rechtgesloten koor. Deze kerk werd in het eerste kwart van de 15e eeuw vervangen door het huidige Gotische kerkgebouw. De inwijding vond waarschijnlijk plaats in 1427. De toren is van het zogenaamde `Drentse type`, de hoogte is 52,75 meter.

Wij hopen u op de 9 december te kunnen begroeten. Aanmelden is noodzakelijk, het aantal zitplaatsen in de zaal is beperkt!
U kunt zich vóór 2 december aanmelden via deze link.

Met vriendelijke groet, Corinne Rodenburg, voorzitter Stichting Nieuwe Drentse Volksalmanak.

Vraag stellen of lid worden?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag
Ons laatste nieuws
Presentatie Nieuwe Drentse Volksalmanak

Graag nodig ik u namens het stichtingsbestuur van de almanak uit voor de officiële presentatie van de Nieuwe Drentse Volksalmanak 2019 op maandagmiddag 9 december in de Jacobuskerk te Rolde. De Jacobuskerk is een bijzondere....

> lees verder
naar boven